Гарет Саутгейт поздрави футболистите от националния отбор на Англия за куража, показан при победата с 3:2 срещу Испания в мач от турнира Лига на нациите в понеделник. Той добави, че подобен успех като гост срещу една от водещите футболни нации може да послужи на неговия тим за безценен опит, който ще помогне в следващите мачове.

"Играта ни беше страхотна. Показахме кураж срещу съперник като Испания и опитахме да ги надиграем. Бяхме много силни и на контраатаки, и в завършващата фаза. Това ще бъде безценен опит за младите ни играчи, които се нуждаят от победи за самочувствие. Но ние няма да се отнасяме. Знаем колко работа ни предстои и това е видно от двата лесни гола, които пуснахме", каза той.

Маркъс Рашфорд добави: "Това е най-голямата ни победа до момента. Тя има огромен ефект върху нас. Ключът към нея бе да бъдем близо един до друг, което не беше лесно, защото те играят много с топката. Справихме се през първото полувреме, а през второто - не чак толкова добре. Но можем да извлечем много позитиви от работата ни на терена".