Джон Тери започва нова глава в кариерата си, но не бърза да става главен мениджър. Това обяви легендата на Челси, който бе назначен за помощник на Дийн Смит в Астън Вила. 

„Имам амбиции един ден да бъда главен мениджър, но вероятно това ще стане след 4 или 5 години. Имам да уча още много и точно това се надявам да направя сега от Дийн Смит” заяви Тери. 

Той обяви, че прекратява кариерата си преди десетина дни и след като завърши с футбола именно във Вила, бирмингамския клуб решиха да му дадат нова роля. 

„Да играя футбол остана в предишния ми живот. Сега започвам нова глава, която наистина очаквам с нетърпение. Познавам Дийн от страшно много време, тъй като той бе помощник в Лейтън Ориент по времето, когато брат ми Пол бе там” добави бившият английски национал. 

„Когато си футболист не осъзнаваш напълно колко много работа и отговорност имат треньорите, така че още от първия ден това ми направи силно впечатление. Вчера например започнахме час преди тренировката и завършихме час и половина след нея” изтъкна Тери, който разкрива и своята философия за играта. 

„Първо, обичам да гледам отбори, които побеждават. Все още изграждам своя стил, тъй като през годините съм се учил от много големи мениджъри. Затова сега съм просто като гъба и искам да попивам всичко. Тук Дийн има ясна идея за нещата, а неговите отборите имат своя идентичност, което много ще ми помогне”.