Тотнъм пътува за Холандия за мача с ПСВ Айндховен от Шампионската лига само с една проста задача пред себе си- победа или провал. Двата отбора са без спечелени точки в група В на Шампионската лига, докато Барселона и Интер (Милано) са с по 6. Малко очаквано за фенове и специалисти, но Шпорите в момента са по-близо до Лига Европа.

Но в Тотнъм вярват, че ако спечелят двата предстоящи мача с ПСВ Айндховен, ще се върнат в битката за едно от първите две места. Ако не успеят, ще бъде огромно разочарование за отбора, който миналата година победи у дома си Реал (Мадрид), за да преодолее груповата фаза.

''Нуждаем се от нещо повече. Ние сме все още същият турнирен отбор, дори по-добри отколкото в последните четири години и половина. Смятам, че мачът в Айндховен е много важен, защото може да ни остави в турнира. В мач, който е ''на всяка'' цена за нас, сме напълно наясно какво трябва да повторим отново и отново, каза мениджърът на тима Маурисио Почетино.

Иначе в местното първенство Тотнъм се наслаждава на перфектен старт със 7 победи в първите 9 мача. В Тотнъм са наясно, че ситуацията в средата на терена зависи от ерик Ламела. Аржентинецът се очертава като ключов полузащитник, но е важно дали ще бъде на 100 процента готов.

''Знаем, че трябва да победим. За съжаление започнахме в Шампионската лига със загуба в Милано, след това паднахме и от Барселона. Така че нямаме много шансове, за да се измъкнем от тази ситуация, заяви атакуващият полузащитник Муса Дембеле пред репортерите на Летището в Лондон.