Англия изпрати Уейн Руни с хубава победа срещу САЩ с 3:0 в контрола играна на стадион „Уембли“. 

Както се очакваше нападателят се появи след почивката и влезе на терена в 58-ата минута, за да запише 120-ото си участие с националния екип, а феновете бурно го аплодираха и при появата му, а и след края на двубоя. 

Англичаните имаха предимство през по-голямата част от мача и два бързи гола в средата на първото полувреме им дадоха контрола, но не бяха съвсем убедителни в отбрана за пореден път. Калъм Уилсън обаче блесна в дебюта си. 

Джордън Пикфорд трябваше да спасява удар на останалия сам срещу него Пулишич в 24-ата минута и това се оказа много важно, защото скоро след това Джеси Лингард откри с отличен удар в далечния ъгъл след пас на Деле Али. 

В 27-ата минута Трент Александър-Арнолд удвои аванса. Защитата на американците се справи с опит на Калъм Уилсън, но Джейдън Санчо успя да овладее и подаде към защитника, който по диагонала отбеляза с хубав удар. 

Легендата в спринта Юсейн Болт също бе на трибуните, а след почивката ситуацията на терена не се промени. Англичаните имаха инициативата и атакуваха, докато гостите по-рядко поглеждаха напред. 

След влизането на Руни Ууд стреля над вратата с глава за американците, а в 69-ата минута мачът бе прекъснат за кратко, след като фен нахлу на терена и поздрави опитния нападател на домакините, който бе в центъра на вниманието и в 72-ата минута стреля точно, но право в ръцете на Брад Гузан. 

В 77-ата минута дебютантът Калъм Уилсън оформи победата с гол в дебюта си, който бе напълно заслужен заради старанието му. Нападателят на Борнемут се възползва от подаване на Фабиан Делф, за да изпревари Брукс и да реализира за 3:0. 

В добавеното време Руни имаше две възможности да се разпише, но първо Гузан спаси удара му, а след това не успя да стигне до подаване на Санчо и така не успя да вкара при последното си участие за Англия. 

Англия – САЩ 3:0
 
1:0 Лингард 25
2:0 Александър-Арнолд 27
3:0 Уилсън 77
 
Англия: Пикфорд (46 Маккарти), Александър-Арнолд, Кийн, Дънк, Чилуел (58 Дайър), Уинкс (70 Лофтъс-Чийк), Делф, Али (58 Хендерсън), Санчо, Уилсън (79 Рашфорд), Лингард (58 Руни)
САЩ: Гузан, Йедлин, Миазга, Брукс, Валяфана (88 Муур), Маккени (76 Летгет), Трап (70 Акоста), Пулишич, Грийн (62 Адамс), Уеа (76 Сайеф), Ууд