Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич ще пропусне решаващия двубой на Хърватия срещу Англия за класиране на полуфиналите в Лигата на Нациите утре. 

Футболистът е с контузия, след като записа 68 минути при 3:2 срещу Испания в четвъртък и няма да излезе на „Уембли“, където отборите се нуждаят от победа, за да спечелят групата. Равенство ще остави Ла Фурия на върха. 

„Той ще се върне в Барселона, тъй като контузията му е сериозна. Знаете, че не рискувам, когато има и минимално съмнение за здравето на футболистите и ги оставям да почиват. Искаме играчите да са здрави, а сега Иван не е готов на 100%, така че за съжаление ще играем без него“ заяви селекционерът Златко Далич, който обаче не иска да се оправдава с неговата липса. 

„Все още не сме решили кой ще го замени. Имаме (Матео) Ковачич, (Йосип) Брекало, а и (Милан) Бадель. Винаги може да се намери решение, така че трябва да се спрем да се оплакваме, когато някой го няма. Затова ще преценим какво да правим и ще излезем на „Уембли“, за да се наслаждаваме на футбола“ добави наставникът.