Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт остана изключително доволен от победата над Хърватия с 2:1, която прати отбора му на финалите в дивизия А на Лигата на Нациите. 

Трите Лъва постигнаха късен обрат и наставникът изрази удовлетворението си от това, че тимът продължава да се подобрява и не лежи на лаврите от успешното световно първенство. 

„Изключително горд съм от това, което направихме, не само днес, но и през цялата година. Хората могат да видят духа на отбора и честно казано не съм чувал „Уембли” по този начин от дълго време. Преодоляхме много трудна група, така че това е стъпка напред и след случилото се през лятото определено прогресираме. Момчетата са амбицирани и започват да вярват. Хората също вярват в нас, а се вижда и стилът на отбора. Годината бе отлична, но трябва да гарантираме, че това е само началото” заяви Саутгейт. 

„Мисля, че доминирахме през по-голямата част от мача и трябваше да водим още на почивката, тъй като през първото полувреме имахме някои много добри положения. Допуснахме лек гол, но след това показахме устойчивост и търпение, за да обърнем нещата. Вкарахме след дълъг тъч, което бе нещо типично за Старата Англия. Съперникът имаше положения, но като цяло доминирахме в притежанието и не спряхме да създаваме положения. Увеличава се и широчината на състава, което е добре” добави той.