Селекционерът на Хърватия Златко Далич се изказа много ласкаво за Англия след загубата на неговия тим от Трите Лъва, след която хърватите отпаднаха в долната дивизия на Лигата на Нациите. 

Гостите водеха на „Уембли“, но допуснаха обрат и паднаха с 1:2, а наставникът похвали съперника и заяви, че скоро тимът ще спечели трофей. През лятото хърватите се ядосаха от твърденията на Острова, че „футболът се връща у дома“ и надвиха съперника си на полуфинала  на световното първенство, но сега отстъпиха, след като бяха и надиграни. 

„Те имат млад и бърз отбор и смятам, че футболът много скоро ще се върне у дома. Мисля, че още на световното първенство Англия показа това и надмина очакванията. Те разполагат с точно такъв състав, какъвто трябва в съвременния футбол. Затова искам да ги поздравя за побезата и за класирането за финалната четворка“ заяви Далич. 

„Мачът срещу Испания ни струваше много, защото не успяхме да се възстановим. В края се изморихме, а и до почивката не играхме добре и имахме късмет, че резулнатът бе 0:0. След това се подобрихме и имахме и други положения, но допуснахме два гола от статични положения и заслужено загубихме. Годината обаче бе страхотна и можем единствено да се гордеем от постигнатото. В крайна сметка сме втори в света, което е невероятно за малка страна като нашата“ добави той.