Уест Хям категорично отказва да се раздели с Марко Арнаутович. Това обявиха лондончани в специално съобщение, след като вчера се появи информация, че китайски клуб е предложил 35 милиона паунда за австриеца, но офертата е била отказана. 

Братът на нападателя Даниел заяви пред английска медия, че Арнаутович е склонен да напусне, вероятно изкушен от финансовата част на сделката. 

„Уест Хям плати 20 милиона за него, което е нищо в съвременния футбол. Целта бе той да задържи отбора във Висшата лига и това се случи. Сега те са получили фантастична оферта, а той иска да отиде на ново място, където ще се бори за титли и има силно желание предложението да бъде прието” заяви Даниел, на което обаче лондончани отговориха по категоричен начин. 

„Марко Арнаутович има договор с нас и ние очакваме от него да го изпълни. Той не се продава” се казва в съобщението. Мануел Пелегрини също бе пределно ясен в намеренията на английсклия клуб. 

„Той е силен играч, така че е нормално към  него да има интерес. Марко обаче е наш играч и съм убеден, че ще бъде концентриран и на ниво за сблъсъка с Арсенал в събота. Естествено желанието ни е той да бъде тук, но все пак във футбола никога не знаеш какво ще се случи” заяви чилиецът.