Уест Хям е готов да се раздели с Марко Арнаутович при правилна оферта, но това почти сигурно означава, че австриецът ще напусне Чуковете съвсем скоро. 

Към него интерес има от Шанхай СИПГ, който предложи 35 милиона паунда за нападателя, но бе отрязан, въпреки че парите са почти два пъти повече, отколкото лондончани дадоха за нападателя. 

Самият футболист също иска да напусне в стремежа да получава много по-голяма заплата и явно клубът вече приема, че това ще трябва да се случи, като сега идеята е да се измъкнат възможно най-много пари за него. 

„Собствениците не ме притискат да продам Марко Арнаутович. Мисля обаче, че един мениджър трябва да мисли за решение, което е достатъчно добро както за играча, така и за клуба. Ако сделката е добра и за двете страни ние ще се справим и без Марко. Истината обаче е, че не искаме да го продаваме“ заяви мениджърът Мануел Пелегрини. 

Чилиецът смята, че нападателят ще продължи да дава всичко от себе си дори и трансферът да не се осъществи, но според слуховете в Уест Хям вече имат и негов заместник, като това е Макси Гомес от испанския Селта.