Диого Жота отбеляза хеттрик и донесе победа на Уулвърхемптън с 4:3 срещу Лестър Сити в спектакъл, с който беше открит 23-ия кръг на английското футболно първенство. По този начин "вълците" изпревариха съперника си в класирането с една точка и вече заемат осмото място.

Жота и Райън Бенет се възползваха от асистенции на Жоао Моутиньо в четвъртата и 12-та минута за 2:0 в полза на домакините на "Молиню", но Лестър изравни в началото на второто полувреме с попадение на Демарай Грей (47') и автогол на Конър Коуди (51').

Жота даде отново аванс на Уулвс в 64-та минута и Уес Морган изравни с глава в 87-та, за да се стигне до драмата в добавеното време. Раул Хименес получи дълбок пас в третата минута от продължението на мача и подаде на самотния пред вратата Жота, който преодоля с лекота Каспер Шмайхел за крайното 4:3.

Кръгът продължава с мач на лидера в класирането Ливърпул срещу Кристъл Палас и други пет срещи.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HwJpcvoX-lo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>