Хавиер Ернандес бе обявен за измамник от анализатора на „Скай Спортс“ Джейми Карагър, след като вкара с ръка, за да помогне на Уест Хям да победи Фулъм с 3:1 вчера. 

Мексиканецът изравни резултата в средата на първото полувреме, като това се оказа неговия гол №50 във Висшата лига, който обаче определено му навлече доста критики. 

„Неговата реакция бе красноречива. Вижте само колко дълго остана на земята. След всеки кръг има спорове за симулации и това определено бе измама. Той бе напълно наясно какво прави бутайки топката във вратата на далечната греда“ заяви недоволен Карагър. 

„Да, той постъпи нечестно, тъй като много добре знаеше какво прави. Дали щях да се оплаквам обаче, ако бе от моя отбор? Вероятно не. Факт е, че ВАР щеше да покаже, какво се е случило. Това бе брутална игра с ръка, която промени хода на двубоя“ добави бившият защитник на Ливърпул. 

Мениджърът на Чуковете Мануел Пелегрини обаче опита да замаже случилото се и каза, че то не е било решаващо за крайния изход. „Сега, като гледам положението наистина има игра с ръка, но всъщност никой не видя ясно какво стана. Играчите на Фулъм не се оплакваха много, тъй като също не бяха сигурни. Като цяло обаче не смятам, че това реши мача. Ние вкарахме още два гола и създадохме много положения“ каза чилиецът.