Висшата лига обяви, че трима души, които са разпространявали пиратски стриймове на мачове от английското първенство, са получили осъдителни присъди. Общото време, което те ще прекарат в затвора, е 17 години, става ясно от изявление на сайта на Висшата лига.

Стивън Кинг е ръководителят на компания, която се е занимавала с разпространение на срещи от Висшата лига, и получава най-голямата присъда – седем години и четири месеца. Пол Ролстън е осъден на шест години и четири месеца, а третият мъж, Даниел Малоун – три години и четири месеца.

Тримата са крали сигнал от повече от 20 телевизионни компании в света, печелейки 5 милиона паунда. Те са извършвали дейността си под имената Dreambox, Dreambox TV Limited и Digital Switchover Limited, като са доставяли сигнал на над 1000 пъба, клубове и домове в Англия и Уелс, пише "Дневник". Счита се, че това е продължавало близо 10 години.

"Това решение доказва, че законът ще бъде суров към всички компании или физически лица, които се опитват да нарушават авторските права", каза Кевин Плъмб, който е част от правния отдел на Висшата лига.

В последната година катарската телевизионна компания BeIN Sport подаде иск срещу оператора от Саудитска Арабия BeoutQ, който излъчва незаконно нейни програми. Това се случи в разгара на обтегнатите отношения между двете страни.