Манчестър Сити и Ливърпул продължават ожесточената си битка за титлата в Англия. През този сезон златните медали медали на Острова най-вероятно ще се решат в последния кръг, тъй като "гражданите" и мърсисйадци вървят ръка за ръка.

Не по-малко интересно е и в борбата за 3-то и 4-то място, които дават право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. За двете позиции се борят Тотнъм, който през тази кампания е на 1/2-финал в турнира на богатите, още Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед.

Вижте класирането във Висшата лига 

Четири кръга преди края съперниците са разделяни от едва 3 точки и всеки мач до финалната права ще е от огромно значение. Борбата за Шампионска лига освен престиж, гарантира на клубовете приходи от милиони, до голяма степен от нея зависи и селекцията. Дали Еден Азар и Пол Погба ще останат съответно на "Стамфорд Бридж" и "Олд Трафорд", които звезди ще бъдат купени и т.н.

Gol.bg извади програмата на отборите до края на сезона, за да добиете представа какво може да се случи. Интересното е, че Юнайтед и Челси ще се изправят в директна битка за заветната цел, която ще се състои на "Театъра на мечтите". Преди това 20-кратният шампион на Англия приема и градския съперник Сити, който също няма право на грешка.

За момента изглежда, че Юнайтед има най-тежките изпитания, но в последните два кръга тимът играе с вече изпадналия Хъдърсфийлд и Кардиф, който по това време вече може да е сполетял съдбата на "териерите". Интересното е, че Лестър ще изиграе голяма роля в борбата за Топ 4. На "Кинг Пауър Стейдиъм" "лисиците" посрещат Арсенал и Челси, "топчиите" имат тежко гостуване и на Уувърхямптън.

На хартия Тотнъм изглежда с най-лесна програма в оставащите четири кръга, но да не забравяме, че "шпорите" са без голямата си звезда Хари Кейн и са раздвоени с битките си с Аякс за финал в Шампионска лига.

Програмата на Тотнъм:

23 април от 21.45 часа:
Тотнъм – Брайтън

27 април от 14.30 часа:
Тотнъм – Уест Хям

4 май от 14.30 часа:
Борнемут – Тотнъм

12 май от 17.00 часа:
Тотнъм – Евертън

Програмата на Арсенал:

24 април от 21.45 часа:
Уувърхямптън – Арсенал

28 април от 14.00 часа:
Лестър – Арсенал

5 май от 18.30 часа:
Арсенал – Брайтън

12 май от 17.00 часа:
Бърнли – Арсенал

Програмата на Челси:

22 април от 22.00 часа:
Челси – Бърнли

28 април от 18.30 часа:
Манчестър Юн – Челси

5 май от 16.00 часа:
Челси – Уотфорд

12 май от 17.00 часа:
Лестър – Челси

Програмата на Манчестър Юн:

24 април от 22.00 часа:
Манчестър Юн – Манчестър Сити

28 април от 18.30 часа:
Манчестър Юн – Челси

5 май от 16.00 часа:
Хъдърсфийлд – Манчестър Юн

12 май от 17.00 часа:
Манчестър Юн – Кардиф

Гласувайте кои отбори ще се класират в Топ 4 на Висшата лига:      

<script>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="https://embed.playbuzz.com/sdk.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,"script","playbuzz-sdk"));</script><div class="playbuzz" data-id="04244e92-8bc2-4dd3-9f45-5e1e7eec59e1" data-show-share="false" data-show-info="false"></div>