Мениджърът Марко Силва се надява Евертън да запази добрата си форма в последните три мача от сезона в английското футболно първенство и да се пребори за място в Лига Европа.

"Сините" от Ливърпул разгромиха Манчестър Юнайтед на "Гудисън Парк" с 4:0 и записаха четвърти пореден домакински мач без допускат гол, изравнявайки клубно постижение от април 2015 година. 

Мърсисайдци спечелиха 10 точки в тази серия, като завършиха наравно срещу лидера в класирането на Висшата лига Ливърпул и победиха още два от претендентите за място в топ 4 Челси и Арсенал. 

Това им позволи да прогресират до седмото място, което ще даде квота за Лига Европа, ако фаворитът Манчестър Сити победи Уотфорд на финала в турнира за купата на Футболната асоциация. 

"Имаме да се борим за много неща до края на сезона. Важно е да удължим тази добра серия, да продължим да играем силно и да постигнем добри резултати, които ще ни позволят да завършим на седмото място", коментира португалският спец Силва.

Вижте класирането във Висшата лига!

Победата над Манчестър Юнайтед беше най-убедителната от октомври 1984 година, когато Евертън надделя с 5:0 над съперника.

"Трябва да докажем качествата си във всеки от оставащите ни мачове до края на сезона. Но важно е да придадем и това позитивно настроение на феновете ни. Искам играчите да се забавляват на терена и това да носи наслада на нашите привърженици. Сега е важно да се възстановим добре, за да сме подготвени да работим здраво за следващия мач", каза още той.

Евертън гостува на Кристъл Палас в събота, след което е домакин на Бърнли и в последния си мач пътува до Лондон за двубой срещу Тотнъм.