Челси не само не успя да победи Бърнли снощи и след 2:2 пропусна да дръпне с 2 точки пред Тотнъм и 3 пред Арсенал, но се оказа и че талантливият Калъм Хъдзън-Одой е с тежка контузия. 

Младокът напусна игра няколко минути преди почивката, след което се оказа, че е с разкъсан ахилес. Той пропуска остатъка от сезона, а най-вероятно и началото на следващия. 

„Наистина съм съсипан, че сезонът ми трябва да свърши заради разкъсан ахилес. Ще работя обаче здраво, за да се върна още по-силен през следващата кампания“ написа Хъдзън-Одой в Туитър. 

Засега не е ясно до каква степен е разкъсването, но при всички положения най-вероятно английският национал ще бъде опериран, след което му предстоят няколко месеца възстановяване. 

Както е известно бъдещето на играча също е несигурно, след като до момента отказва да поднови договора си, за да премине в Байерн Мюнхен. Той обаче е считан за футболист с бляскаво бъдеще, така че Сините не се отказват от това да го задържат в тима. 

Нголо Канте, който вкара първия гол за лондончани в мача, напусна пък заради травма в ребрата, но очакванията са, че няма да пропусне мачове.