Франк Лампард очаквано изпадна в еуфория, след като Дарби Каунти стигна финала на плейофите в Чемпиъншип и ще срещне Астън Вила в битка за промоция за елита. 

Овните загубиха от Лийдс първия мач с 0:1 у дома, но снощи постигнаха знаменита победа с 4:2 като гости, като отбелязаха 3 гола през второто полувреме. 

„Изоставахме с 0:1 и всички ни бяха отписали. Казваха, че сме загубили от тях на 3 пъти през сезона, но направихме малка промяна, която проработи отлично. В същото време обаче, в такава ситуация трябва да покажеш и смелост и момчетата го направиха“ заяви Лампард. 

„На почивката бе 1:1, но показах на момчетата какви са шансовете ни според букмейкърите и това ги вдъхнови. Все още обаче ни предстои много работа. Аутсайдери сме и срещу Вила и ни очаква много труден сблъсък, но все пак сме на „Уембли“ радваше се легендата на Челси, който определено се справя прекрасно като мениджър. 

Овните губеха с 0:1 в средата на първото полувреме, но Джак Мариът изравни точно преди почивката, а след  това в 46-ата минута Мейсън Маунт и в 58-ата Хари Уилсън от дузпа преобърнаха нещата. Стюърт Далас изравни общия резултат с втория си гол в мача, но Мариът вкара късен гол, след като отборът му бе с човек повече и донесе драматичния успех.