Нейтън Редмънд от Саутхемптън изненадващо бе включен в разширения състав на Англия за финалите на Лигата на Нациите. Гарет Саутгейт обяви списък от 27 играчи, от който трябва да отпаднат четирима до 27 май. 

Атакуващият футболист на Светците има само още една повиквателна от Трите Лъва, през март 2017-а, но направи силен сезон и помогна на отбора си да избегне изпадането. 

Хари Кейн и Хари Уинкс от Тотнъм също са в групата, въпреки че не са играли от 9 април. Голмайсторът е с травма в глезена, а полузащитникът бе опериран заради проблем в слабините, но информациите са, че ще се оправят още за финала в Шампионската лига. 

Саутгейт обаче не повика Люк Шоу, Джеймс Тарковски, Джеймс Мадисън и Аарън Уан-Бисака, за които се смяташе, че могат да бъдат включени в състава. 

„Неприятно е, че играчи като Калъм Хъдзън-Одой и Рубен Лофтъс-Чийк се контузиха, иначе щяха да бъдат в състава. Затова и имаме много неизвестни. Една от тях е състоянието на Хари Кейн” заяви Саутгейт. 

Ето и разширения състав на Англия: 
Вратари: Хийтън (Бърнли), Пикфорд (Евертън), Бътланд (Стоук)
Защитници: Александър-Арнолд и Гомес (Ливърпул), Чилуел и Магуайр (Лестър), Кийн (Евертън), Роуз и Трипиър (Тотнъм), Стоунс и Уокър (Ман Сити)
Халфове: Баркли (Челси), Уинкс, Али и Дайър (Тотнъм), Делф (Ман Сити), Райс (Уест Хям), Хендерсън (Ливърпул), Уорд-Праус (Саутхемптън)
Нападатели: Кейн (Тотнъм), Лингард и Рашфорд (Ман Юнайтед), Редмънд (Саутхемптън), Санчо (Борусия Д), Стърлинг (Ман Сити), Уилсън (Борнемут)