Завърналият се във Висшата лига Астън Вила до момента е похарчил най-много пари за нови играчи от английските отбори, показва статистиката. 

Бирмингамци са дали 93,1 милиона евро за футболисти, докато дори шампионите от Манчестър Сити са след тях с 90 милиона, поне засега. 

Вила привлече 7 нови играчи, като плати 25 милиона за Уесли (Брюж), 22,3 милиона за Мингс (Борнемут), 15,6 милиона за Таргът (Саутхемптън), 13,3 за Конса (Брентфорд), 9 за Ел Гази (Лил), 4,5 за Хота (Бирмингам) и 3,4 за Хаус (Уулвърхемптън). 

На „Вила Парк” правят сериозна селекция в стремежа да нямат проблеми с оцеляването и утвърждаването във Висшата лига, след като европейският шампион от 1982-а година прекара 3 сезона в Чемпиъншип. 

„Нашата цел е да привличаме млади играчи, които обаче имат опит от Висшата лига, както и потенциал за развитие” обяви мениджърът Дийн Смит, чийто тим до момента е 8-и по най-много похарчени пари за играчи в Европа. На първите 3 места в класацията са Реал Мадрид – 303 милиона евро, Барселона – 233 милиона и Атлетико – 196,5 милиона.