Болтън ще бъде изхвърлен от английския футбол още утре, след като отпадна предложение за закупуването на акциите на един от най-старите клубове в страната, съобщиха служебно назначените ръководители. Уондърърс са под административно управление от месец май насам и започнаха сезона в трета дивизия с дефицит от 12 точки.

Клубът получи срок от Английската футболна лига (ЕФЛ) до 17 часа местно време във вторник да си намери купувач или да "даде реални причини за продължаване" на административното управление. Първата сделка, която щеше да спаси клуба от фалит, пропадна в събота.

"След малко повече от 24 часа клубът ще остане без лиценз от ЕФЛ. Болтън не е в позиция да преговаря и отборът ще бъде разпуснат в сряда. Това ще доведе до ликвидация, изключване от ЕФЛ и загубата на над 150 работни места. По-важно е обаче това, че подобен ход ще нарани цяла общественост, за която футболният клуб е страст и надежда", обявиха администраторите.

Болтън е сред основателите на Футболната лига през 1888-а година. Клубът има три купи на ФА, но закъса финансово след изпадането си от елита през 2012-а.