Тиери Анри се завърна в треньорската професия, като бе назначен за наставник на Монреал Импакт в МЛС. 

42-годишният легендарен нападател познава добре американската лига, след като игра за Ню Йорк Ред Булс 4 години и половина. Договорът му е за 2 сезона с опция за още един. 

„За мен е чест да ръководя Монреал Импакт и да се върна в МЛС. Това е първенство, което познавам добре и където преживях някои много хубави моменти. В Квебек и Монреал има много националности и това е невероятно. Винаги съм следял клуба и ето, че сега съм тук” заяви Анри. 

„Ние сме горди, че при нас ще работи такава легенда във футбола. Анри ще донесе нова енергия на клуба. Той споделя нашата визия за развитие и ще ни помогне на постигнем целите си. Доказал се е на най-високото ниво и за нас е страхотно, че иска да бъде в Монреал” каза изпълнителният директор на Импакт Кевин Гилмор. 

След като прекрати кариерата си Анри работи в академията на Арсенал и бе помощник на Роберто Мартинес в Белгия. През минталия сезон пое Монако, но след само 4 победи в 20 мача бе освободен след само 3 месеца на поста. 

Неговата задача сега ще бъде да върне канадския тим в плейофите, където Монреал не е играл от 2016-а, като през наскоро завършилата кампания остана 9-и на Изток.