Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт очаквано похвали отбора си, който срази Черна гора със 7:0, за да се класира за европейските финали, постигайки впечатляваща победа в мач №1000 в историята си. 

Трите лъва бяха неудържими до почивката, като само в рамките на 27 минути реализираха 5 гола и наставникът не спести добрите думи, като изтъкна, че в миналото англичаните са имали големи трудности срещу много затворени съперници. 

„Качеството ни в атака до почивката бе отлично. Очаквахме да победим, но в такива мачове в миналото понякога Англия се е затруднявала. Сега обаче сме способни да разкъсаме съперника благодарение на скоростта си, бързото движение на топката и индивидуалната класа на момчетата“ радваше се Саутгейт. 

„Знаехме, че в този мач ще имаме отбор, който може да владее топката и да комбинира добре, бяхме агресивни и просто убихме мача само за около 25 минути. Все пак в защита допуснахме някои положения и това е нещо, върху което трябва да продължим  да работим“ добави той. 

„Въпреки че сме млад отбор, чиято сила е в атака, трябва да сме сигурни, че и в защита сме на необходимото ниво. Насладихме са на представянето си, но не сме пропуснали и неточностите в играта си. Сега ни остава още един мач, за който ще има промени, но искаме да завършим кампанията позитивно“ изтъкна Саутгейт.