Карло Анчелоти се надява, че ще удължи престоя си в Евертън и след  края на настоящия си договор, постигайки отлични резултати и успехи. 

Италианецът пристигна на „Гудисън Парк“ през декември, като подписа контракт до 2024-а година и веднага възроди Карамелите, печелейки 17 точки от 8 мача, като за този период повече има само градския съперник Ливърпул – 24. 

„Подписах договор за 4 години и половина и бих искал да го изпълня, правейки най-доброто, на което съм способен. А ако след това има възможност да остана, ще се радвам да го направя, защото амбицията ми е да остана още по-дълго“ коментира Карлето пред официалния сайт на клуба. 

„Клубът има амбиции да бъде конкурентен във Висшата лига, а и в Европа и ние работим за това. Основата на отбора е много добра. Имаме млади играчи, които продължават да се развиват. Година след година вярвам, че ще се подобряваме“ добави той. 

„Според мен след 3 години Евертън трябва да се бори за челните позиции, както и за трофеи и добро представяне в Европа“ каза още Анчелоти, който вкара мърсисайдци в битката за Топ 4 и в момента отборът е само на 5 точки от Челси.