Футболната асоциация и Висшата лига проучват разходите и последиците от провеждане на мачове при закрити врати в края на сезона, за да се справят с всяко масово разпространение на коронавируса. 

И двете организации ще бъдат ръководени от правителствените съвети за обществено здраве, но те проведоха разговори какво ще се случи, ако големите събития бъдат забранени. Мачове без публика се очертава като възможност.

ФА има допълнително усложнение от предстоящото домакинство на националния отбор на Англия срещу Италия, което трябва да се проведе на 27 март на „Уембли“. 6 срещи от Серия А бяха отложени миналия уикенд поради разпространението на вируса.

Анулирането на футболни срещи ще доведе до многомилионни загуби, така че разговорите се съсредоточиха върху това как мачовете могат да се организират без фенове, което е предпочитан вариант и за телевизионните оператори, пише "Тема спорт". 

През миналата седмица излезе информация, че коронавирусът може да спре Ливърпул от спечелване на титлата, но това няма как да се случи. По време на дискусиите ФА повдигна необходимостта от предлагане на солидарни плащания на клубовете от по-ниските дивизии, в случай че сблъсъците се провеждат при затворени врати. Тези отбори разчитат изключително много на приходи от билети.