Джейми Варди отбеляза първите си голове през 2020 година, а Лестър срази Астън Вила с 4:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. 

Лисиците записаха лоши резултати напоследък и се нуждаеха силно от тези 3 точки, като след като ги спечелиха имат 53, с 5 повече от Челси и остават трети. 

Варди бе в лоша форма, а имаше и контузии, като в този мач влезе от пейката за последния половин час, но само няколко минути след това се разписа от дузпа, за да направи 2:0. Предишният му гол бе на 21 декември срещу Ман Сити. 

Преди това в края на първото полувреме Харви Барнс бе дал аванс на Лестър, който не изпусна контрола върху мача до края. Варди направи 3:0 при контра и вече има 19 попадения през сезона в първенството, а Барнс също отбеляза още веднъж, за да оформи крайния резултат. Това бе 5-а поредна загуба за Вила във всички турнири и тимът остава предпоследен. 

„На моменти наистина играхме много добър футбол и се върнахме към силното си представяне от по-голямата част от сезона. Показахме амбиция и желание и това е много важен резултат. Бяхме креативни и солидни в защита“ доволен бе мениджърът Брендън Роджърс.