Английската Втора лига бе официално обявена за преждевременно приключила след разговори между клубовете и Английската футболна лига (ЕФЛ).

Гласуване от клубовете, целящо да покаже техните намерения, означаваше, че бе решено кампанията да бъде прекратена. Крайното класиране ще бъде определено на база среден брой спечелени точки на мач.

Плейофите ще се изиграят за финализиране отборите, спечелили промоция в Първа лига. Суиндън Таун ще бъде коронясан за шампион, а Крю Алекзандра и Плимут Аргайл също печелят автоматична промоция.

Втора лига не възнамерява да не праща намиращия се на дъното в таблицата Стивънидж в Националната лига. Решението все още е обект на потвърждение от Футболната асоциация и ЕФЛ. Клубовете от Първа лига все още не са взели решение и ще обсъдят отново проблема в понеделник.

Шест отбора от Първа лига – Оксфорд Юнайтед, Питърбъро, Съндърланд, Флийтууд, Портсмут и Ипсуич Таун казаха в свое изявление, че не желаят „анулиране на сезона, сценарии със среден брой точки на мач или това да позволят компютър да определи тяхната футболна съдба“.

Стотици играчи в последните две дивизии са с изтичащи договори в края на юни, и провеждането на мачове без публика ще доведе до загуби за клубовете – много от тях освободиха вече част от персоналите си в опит да се справят с финансовата криза, предизвикана от глобалната пандемия. /БГНЕС