Волфсбург изпусна да разгроми Гент и победи само с 3:2 като гост в първи осминафинален мач от Шампионската лига, игран на стадион "Геламко Арена".

"Вълците" доминираха през първото полувреме, в което отправиха половин дузина неточни изстрели, но малко преди паузата все пак заслужено откриха резултата. Един от най-добрите на терена Юлиан Дракслер игра на двойно с Виериня и прати топката в долния десен ъгъл.

Германският вицешампион нанесе своя решителен удар след почивката, когато реализира нови два гола чрез Дракслер и Крузе в рамките на шест минути. Близо 100 секунди след гола си Крузе нацели левия страничен стълб, а веднага след това напречната греда спаси гостите.

В последните десет минути Волфсбург игра безобразно и позволи първо на Кумс да намали, а в 89-ата минута на Кулибали да даде надежда за своя отбор за реванша. Ответният мач между двата отбора е на 8 март на стадион "Фолксваген Арена".


Гостите започнаха по-дейно и стигнаха до първи удар в срещата. Отправи го Юлиан Дракслер, който шутира покрай целта. След това с неточен шут се отличи и Фоке от състава на домакините.

Постепенно германският вицешампион започна да налага волята си и почти до края на първото полувреме имаше инициативата. Треш пробва изстрел от воле, но без успех, а след това същото стори и Виериня.

При центриране на Арнолд отдясно Митрович можеше да си вкара ефектен автогол с глава, засичайки топката в наказателното поле. Все пак защитникът получи и подкрепата на вратаря си Селс, който изби с върха на пръстите си в корнер.

Луис Густаво също не беше настроил мерника си, а малко по-късно Макс Крузе финтира бранител и стреля технично с левачката, но отново вратарят на белгийски тим се намеси блестящо.

Минута преди края на редовното време за първата част се случи и логичното. Дракслер финтира Фоке край тъчлинията, напредна и игра на двойно с Виериня. Получил пас в наказателното поле, германецът реализира с майсторски удар в долния десен ъгъл.

Още в началото на второто полувреме Волфсбург продължи да търси ново попадение. Шюрле отправи неточен удар, но малко по-късно Дракслер реализира второто си попадение в мача. Той получи подарък от защитата на противника, излезе срещу вратаря и майсторски копна кълбото над него.

Не беше изминал един час игра, когато Волфсбурт нанесе трети тежък удар. Треш получи по дясното крило, напредна и центрира в малкото наказателно поле. Там Макс Крузе отигра по прекрасен начин от движение, изпреварвайки двама бранители - 0:3!

Още при следващата си атака германците можеха да хвърлят опонента си в нокаут, но Крузе нацели страничната греда. Гент се втурна в атака, но при шута на Кумс се получи рикошет и кълбото кацна на напречната греда!

Беше изминал четвърт час игра, когато Азаре отправи точен удар, но право в ръцете на Кастеелс. В същото време германците продължаваха до стоят много по-добре на терена, но на два пъти Шюрле загуби топката по доста лесен начин.

Десетина минути преди края на редовното време защитата на Волфсбург позволи на Кумс да се нагласи за стрелба и да прати кълбото в долния десен ъгъл, намалявайки резултата.

Попадението вдъхна надежда на домакините, които на два пъти пробваха рефлекса на Кастеелс, а след това снаряд от дистанция профуча покрай гредата.

В 89-ата минута влезлият като резерва Калифа Кулибали вкара втори гол за Гент, възползвайки се от поредната грешка в защитата на Волфсбург, който игра безобразно в последните десет минути. Нападателят се възползва от центриране в малкия пеналт и засече топката с глава.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/efH3BSfbLtE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Гент - Волфсбург 2:3

0:1 Юлиан Дракслер - 44'
0:2 Юлиан Дракслер - 54'
0:3 Макс Крузе - 60'
1:3 Свен Кумс - 81'
2:3 Калифа Кулибали - 89'

 

Гент: Селс, Митрович, Азаре, Нилсен, Нето, Кумс, Дежагере, Фоке, Миличевич (Сайеф - 61'), Депойтр (Кулибали - 80'), Симон (Матон - 61')

Волфсбург: Кастеелс, Данте, Кнохе, Юнг (Шюрле - 45+1'), Родригес, Виериня (Шефер - 80'), Треш, Луис Густаво, Арнолд, Дракслер, Крузе (Путаро - 92')