Нападателят на Волфсбург и на германския национален отбор по футбол Макс Крузе ще бъде глобен от клубното ръководство, след като забравил 75 хиляди евро в брой в такси в Берлин през октомври миналата година.

Парите не са върнати, а по случая работи полицията. Генералният мениджър на Волфсбург Клаус Алофс и старши треньорът Дитер Хекинг са разговаряли с Крузе за случката.

"Срещнахме се и разговаряхме на шест очи - аз, треньорът и Макс. Обсъдихме случая и ще има санкция за футболиста", коментира Алофс за "Билд".

"Обяснихме му какво поведение очакваме от нашите играчи. Мога само да се надявам, че това ще бъде урок за него и той ще промени поведението си. Нашата задача е да напътстваме футболистите. Не може да се очаква, че когато напуснат тренировъчната база на отбора, те могат да правят каквото си искат", каза още той. 

27-годишният нападател ще бъде глобен с 25 хиляди евро, твърди изданието.

Крузе забравил парите в такси в ранната неделна сутрин на 18 октомври в германската столица. Предполага се, че футболистът е спечелил сумата на турнир по покер, тъй като той е много запален по тази хазартна игра и при възможност редовно участва в състезания.

"Има много хора, които не са виждали толкова пари накуп в живота си, още повече в брой", каза още Алофс. Брутната заплата на Крузе във Волфсбург е около 6 милиона евро на сезон.