Селекционерът Йоахим Льов изхвърли Макс Крузе от националния отбор на Германия по футбол за контролите срещу Англия и Италия през този месец заради непрофесионално поведение извън терена, съобщава "Билд".

Причина за решението на Льов стана партито по случай 28-годишния рожден ден на Крузе в събота. Нападателят на Волфсбург се весели с компания в клуб в Берлин, когато в около 2.00 часа млада жена фотографира с мобилния си телефон танцуващия футболист. Вбесен, Крузе атакува момичето, отнема апарата от ръцете й и изтрива снимките.

За негово нещастие жената е 26-годишната репортерка на "Билд" Джесика Пилацки. Това футболистът научава в неделя сутринта, когато в 9.30 часа е повикан за разговор от спортния директор на Волфсбург Клаус Алофс и е глобен с 25 хиляди евро.

Това е поредно провинение за Крузе извън терена в последните месеци. Той беше санкциониран със същата сума от клуба, след като стана ясно, че е забравил 75 хиляди евро в брой в такси в Берлин през октомври миналата година, която се предполага, че е спечелил на покер-турнир в столицата.

"Още през миналата седмица казах ясно на Макс Крузе какво очаквам от него както на терена, така и извън него. С оглед на приближаващото Европейско първенство изисквам от играчите да бъдат концентрирани върху футбола и между мачовете. Случилото се миналия уикенд противоречи на моите очаквания. Макс за пореден път се държа непрофесионално. Това не мога да го приема. За Европейското първенство през лятото имаме високи цели. Нуждаем се от футболисти, които са фокусирани и концентрирани, а и са наясно, че трябва да бъдат образец за поведение", коментира Льов.

Световният шампион Германия приема Англия на Олимпийския стадион в Берлин на 26 март, а три дни по-късно е домакин на Италия на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Шансовете на Крузе да попадне в състава на Бундестима за Евро 2016 във Франция намаляват драстично, пише още "Билд" и припомня, че нападателят пропусна Мондиал 2014 също заради нарушение на дисциплината. Поводът тогава - преди контролата срещу Англия в Лондон през ноември 2013 година той поканил в хотелската си стая младо момиче. Член на спортно-техническото ръководство на отбора, обаче, видял дамата да влиза, незабавно я извел от стаята на играча и я съпроводил извън хотела.

Льов категорично забранява посещението на жени по време на лагерите на националния тим и незачитането на вътрешния правилник става причина Крузе да отпадне от състава на Германия за Световния шампионат в Бразилия.