Нападателят Макс Крузе реализира четири гола и донесе победата на Вердер с 4:2 на терена на закъсалия Инголщад. Домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Дарио Лескано и с попадение от дузпа, но допуснаха обрат. 

Крузе вкара дузпа в края на първото полувреме, а след това реализира още три пъти след 81-ата минута. С успеха Вердер се изкачи на шестото място с 42 точки. Инголщад остана предпоследен с 28 пункта.

Дармщад прекъсна серия от 14 поредни загуби като гост и постигна първи успех за сезона на чужд терен след 2:1 срещу Хамбургер ШФ. Айтадж Сулу откри след центриране от корнер в 51-ата минута, а две минути по-късно Феликс Плате удвои. Домакините върнаха едно попадение след автогол на Фабиан Холанд, но това беше всичко.

Дармщад остава последен с 21 точки и има само теоретични шансове да се спаси, тъй като изостава на 11 точки от място на бараж четири кръга преди края. Хамбургер ШФ също е в трудна ситуация, като заема 15-ата позиция с 33 точки.

Айнтрахт Франкфурт вкара три гола в последните 12 минути на мача и стигна до обрат срещу гостуващия Аугсбург с 3:1. Джефри Гувелеув откри още в деветата минута за гостите, но Марко Фабиан изравни с глава в 78-ата, а три минути преди края отново Фабиан вкара за 2:1. Анте Ребич реши всичко в добавеното време.

Попадение на Ведад Ибишевич с глава в 59-ата минута пък донесе успеха на Херта с 1:0 срещу гостуващия Волфсбург. Столичани събраха 46 точки и се утвърдиха на петата позиция. Волфсбург е 14-и с 33 точки и продължава борбата си за оцеляване в елита.