Футболистите от националния отбор на Германия се събраха днес в Берлин преди петъчната контролата срещу Англия в класическия сблъсък на "Уембли" в Лондон осем месеца преди началото на Световното първенство по футбол в Русия. 

"Нещата вече са сериозни. Нормално е да приемаме този мач като подготовка за финалите н Световната купа", коментира мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф.

Селекционерът Йоахим Льов събра група от 25 играчи за проверката в британската столица и за домакинството на Франция четири дни по-късно в Кьолн.

В състава след контузии се завръщат Марио Гьотце от Борусия Дортмунд и Илкай Гюндоган от Манчестър Сити, а в него попада и новобранецът Марсел Халщенберг от РБ Лайпциг.

"Разполагаме с невероятно фантастична, широка група от футболисти, които могат да попаднат в състава за Мондиал 2018. Така че, подобни мачове срещу такива съперници са много важни и към тях всеки трябва да подхожда изключително сериозно", заяви Бирхоф.

Гьотце, Гюндоган и Халщенберг участваха в промоционално събитие днес в Берлин, на което беше представен новия дизайн на екипа на националния отбор за Световното първенство в Русия, който напомня на фланелките, с които Бундестимът триумфира на Мондиал 1990 в Италия.