Германия и Испания завършиха 1:1 в интересен за наблюдаване приятелски мач по футбол, който се игра на стадион "Есприт Арена" в Дюселдорф.

Двата отбора изиграха много качествено първо полувреме, в началото на което Родриго откри резултата след хитро подаване на неостаряващия футболен магьосник на Барселона Андрес Иниеста.

Ла Фурия демонстрираше много хубав футбол и в един момент натика световните шампиони около наказателното им поле, но постепенно играта се изравни, а с нея и резултата. Томас Мюлер отправи страхотен удар около дъгата и не остави шансове на Де Хеа десетина минути преди почивката.

През втората част темпото на игра спадна значително, като до голяма степен причината се криеше и в множеството смени, извършени в двата лагера.


Срещата започна с непрестанни атаки на двата отбора, като в самото начало Месут Йозил се озова на добра позиция, но остана на една крачка за топката в момента преди стрелбата.

Ла Фурия нанесе своя удар още в шестата минута, когато Андрес Иниеста за пореден път демонстрира невероятната си класа. Футболният магьосник пусна разкошен пас за Родриго Морено, който не сбърка сам срещу Тер Стеген.

Германците заложиха на канонадата и в следващите минути обсадиха вратата на съперника. Първият опит беше блокиран, но след това тупалката на Йонас Хектор от дистанция профуча на сантиметри от целта.

Вече беше изминал четвърт час игра, когато испанците бяха близо до ново попадение, но този път Давид Силва се озова в ситуацията с Йозил от началото на мача. Той беше изведен на отлична позиция от Иско, но не си поведе добре и Тер Стеген улови.

В средата на първото полувреме се стигна и до първия голям пропуск на домакините. Сами Кедира изведе Тимо Вернер с много добро подаване от дълбочина, но нападателят би на педя покрай страничната греда.

Малко след това се стигна до интересен момент от около минута, в който гостите буквално скриха топката на германците малко пред наказателното поле на Маншафта, разигравайки световните шампиони с бързи къси подавания, довели и до аплодисменти от трибуните. Не след дълго нов удар на Хектор беше блокиран.

В 35-ата минута Бундестимът изравни резултата напълно заслужено. Тони Кроос комбинира със Сами Кедира, топкатах се озова в краката на Томас Мюлер и той отправи неспасяем удар около дъгата, забивайки кълбото в горния ляв ъгъл.

Веднага след почивката Юлиан Дракслер отправи страхотен удар в горния десен ъгъл, но този път Де Хеа се хвърли и спаси атрактивно с една ръка. Малко по-късно и двамата вратари се отличиха с невероятни спасявания в рамките на секунди.

В средата на втората част Тимо Вернер получи в наказателното поле и би с левия крак, но намери външната страна на мрежата. Последва заучено положение от фаул, при което Кроос центрира за Матс Хумелс, но неговият удар с глава срещна напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Диего Коста получи златна възможност, но се забави и Джером Боатенг го блокира. До края не се случи нищо интересно и двата отбора се поздравиха със заслужено престижно равенство.


Германия - Испания  1:1

0:1 Родриго - 6'
1:1 Томас Мюлер - 35'


Германия: Тер Стеген, Хумелс, Боатенг, Кимих, Хектор, Кедира (Гюндоган - 53'), Кроос, Йозил, Дракслер (Сане - 69'), Мюлер (Горецка - 81'), Вернер (Гомес - 84')

Испания: Де Хеа, Пике (Начо - 51'), Рамос, Алба, Карвахал, Коке, Тиаго (Родри - 81'), Иниеста (Саул - 46'), Силва (Васкес - 71'), Иско (Асенсио - 59'), Родриго (Коста - 65')