Германия - Испания, приятелски мач по футбол. Стадион "Есприт Арена", 21.45 часа българско време.


Вероятни състави:

Германия: Тер Стеген, Хумелс, Боатенг, Хектор, Кимих, Кроос, Гюндоган, Сане, Йозил, Мюлер, Вернер

Испания: Де Хеа, Рамос, Пике, Аспиликуета, Алба, Саул, Коке, Иниеста, Иско, Силва, Коста


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят два от най-силните национални отбори през този век, като това са и световните шампиони от последните два мондиала.

Безспорно стилът на игра на днешните съперници е изключително атрактивен и е гаранция за невероятно зрелище. Очаква се и двамата наставници да заложат на възможно най-доброто, защото мачът довечера ще бъде нещо повече от обикновена контрола.

Бундестимът няма поражение в последните си 21 двубоя и за последно падна от Франция на Евро 2016. Действащият световен шампион обаче загуби три от последните си четири мача с Ла Фурия.

Испания също няма загуба от европейското първенство насам, като успешната серия на тима се състои от 16 поредни мача, в които отборът не загуби в престижни мачове срещу Англия, Франция, Италия и Белгия.

В изиграните досега 22 мача германците имат 9 успеха, срещу 7 за испанците. През 2014 година момчетата на Йоги Льов спечелиха с 1:0 в приятелски мач, но пък в официални двубои Маншафта изпитва трудности напоследък срещу този противник (1:1 на световното в САЩ през 1994 година и поражения с по 0:1 на финала на Евро 2008 и на полуфиналите на Мондиал 2010).

Преди това Западна Германия печели срещу испанците с 2:1 на Мондиал 1966, с 2:0 на Евро 1976, с 2:1 на Мондиал 1982, с 2:0 на Евро 1988, губейки само на на Евро 1984 с минималното 0:1.

Очакваме зрелищен мач, в който и двата отбора да атакуват постоянно, демонстрирайки богатата си палитра от футболни умения.

 

Резултат: Германия - Испания 2:2