Германия срещна сериозни трудности, побеждавайки Перу с 2:1 в приятелски мач по футбол, който се игра на стадион "Уирсол Райн-Некар Арена".

Момчетата на Йоахим Льов изостанаха в резултата след точното изпълнение на Луис Адвинкула, но набързо възстановиха равенството. Юлиан Брандт получи пас от Тони Кроос и копна технично.

Двубоят продължаваше да протича с атаки и пред двете врати, като перуанците действаха смело и често застрашаваха пазената от Тер Стеген врата. През второто полувреме Перу дори имаше по-добрите положения, но Нико Шулц вкара втори гол за Маншафта в 85-ата минута.


Гостите започнаха смело и в самото начало пробваха далечен удар, който се оказа слаб и неточен. Преди изтичането на втората минута Марко Ройс беше изведен на отлична позиция в наказателното поле и опита да завърши технично, но вратарят спаси с крак.

Матиас Гинтер беше останал напълно непокрит при изпълнение на корнер и нанесе точен удар с глава, но за щастие на Галесе кълбото беше насочено в неговия обсег и той спаси. Хубава комбинация между Тимо Вернер и Ройс пък завърши с неточен удар на Марко от движение.

Така се стигна до 22-ата минута, в която южноамериканците сензационно откриха резултата при първата си смислена акция. Луис Адвинкула беше изведен на скорост в пеналта и завърши с мощен изстрел в близкия ъгъл. 

Отговорът на Маншафта обаче беше светкавичен. Дълбоката преса на домакините даде резултат и с голяма доза късмет Тони Кроос запази топката, подаде на Юлиан Брандт и той копна майсторски над вратаря.

До края на първата част и двата отбора имаха своите шансове, но пропуски направиха Вернер и Йотун след отличните намеси на вратарите. Инките започнаха втората част така, както завършиха първата - с нови интересни положения в предни позиции, но Руидиас пропусна от отлична позиция.

После Тер Стеген трябваше да се намесва на два пъти при изпълнение на корнер, като във втория случай отказа Фарфан отблизо. Не след дълго се стигна до неточни изстрели пред двете врати на Вернер и Фарфан.

В 83-ата минута Юлиан Дракслер завърши с топовен шут продължителна атака на своите, но топката мина над напречната греда. 

Буквално секунди след това Германия най-после осъществи пълен обрат. Защитникът Нико Шулц получи възможност за стрелба от над петнайсет метра и реализира с левия крак по диагонала, след като топката мина между ръцете на Галесе.

Германия - Перу 2:1

0:1 Луис Адвинкула - 22'
1:1 Юлиан Брандт - 25'
2:1 Нико Шулц - 85'


Германия: Тер Стеген, Зюле, Боатенг (Рюдигер - 46'), Гинтер (Керер - 72'), Шулц, Кимих, Гюндоган (Мюлер - 84'), Кроос, Брандт (Петерсен - 70'), Ройс (Дракслер - 46'), Вернер

Перу: Галесе, Сантамария, Араухо, Трауко, Адвинкула, Акино, Куева, Йотун (Калкатера - 76'), Флорес (Лопес - 67'), Фарфан, Руидиас (Пеня - 86')