Нападателят на "Айнтрахт" (Франкфурт) Лука Йович никога няма да забрави датата 19-и октомври. Сръбският футболист се разписа пет пъти при разгромния успех със 7:1 над "Фортуна" (Дюселдорф) на "Комерцбанк арена" във Франкфурт.

Йович се разписа в 26-ата, 34-ата,55-ата, 69-ата и 72-ата минута. Другите голове за "Айнтрахт" отбеляза партньорът му в атака Себастиан Алер в 20-ата от дузпа и в 50-ата минута. Почетното попадение за "Фортуна" беше дело на Лукебакио в 53-ата минута.

С петте си гола в един мач 20-годишният Йович се нарежда до легенди като Герд Мюлер (прави го в четири случая), Юрген Клинсман, Юп Хайнкес, Дитер Хьонес и други. За последно пет попадения в една среща реализира Роберт Левандовски на 22 септември 2015 г. при 5:1 срещу "Волфсбург".

Йович обаче е най-младият, който записва подобно постижение. Той го направи на 20 години и 300 дни, пише "Дневник". Освен това нападателят е първият сърбин с хеттрик в Бундеслигата.

Сръбският нападател е собственост на португалския "Бенфика", но е за втора година под наем в "Айнтрахт". В първите девет мача от сезона Йович се разписа четири пъти.