Германия победи Русия спокойно с 3:0 приятелски мач по футбол, който се игра на стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг.

Бундестимът натисна още от самото начало и един от най-дейните беше Лерой Сане. Именно той откри резултата в осмата минута, като преди това чудесна работа свършиха Джошуа Кимих и авторът на асистенцията Серж Гнабри.

Футболистът на Манчестър Сити беше замесен в още две интересни ситуации малко след това, но първо пропусна добрия контакт с топката, а след това точният му удар с глава попадна право в ръцете на вратаря.

В 25-та минута Германия заслужено удвои преднината си след изпълнение на корнер. Антонио Рюдигер отклони с глава и напълно необезпокоявано централният защитник Никлас Зюле демонстрира хладнокръвие и точна стрелба в десния ъгъл.

Малко преди почивката Серж Гнабри направи аванса на Маншафта класически. Той се измъкна зад защитата след разкошен скрит пас на Кай Хаверц и вкара от движение.

Малко след паузата Сборная можеше да намали чрез най-доброто си положение в мача, но Йонов пропусна на отлична позиция след хубав финт. В средата на второто полувреме Нойер изпусна топката след центриране в пеналта на германците, но все пак се справи.

Като цяло домакините рязко намалиха оборотите, а и направените смени оказаха влияние върху темпото на игра. Домакините пробваха на два пъти акции по левия фланг, но не стигаха до удар. В 88-ата минута Юлиан Брандт стреля опасно от средна дистанция след изпълнение на корнер, но се получи рикошет.