Бъдещето на Торган Азар изглежда неясно, като ръководството на Борусия Мьонхенгладбах има готовност да го продаде в края на сезона.

Силен интерес към звездата на "жребчетата" има от Борусия Дортмунд. Спортният директор на Гладбах Макс Еберл разкри, че бъдещето на белгиеца зависи от мястото, което ще заеме отбора в крайното класиране.

В момента Гладбах е трети в Бундеслигата, изоставайки на осем точки от лидера Борусия Дортмунд и на три от шампиона Байерн Мюнхен. Преди кръга миналата седмица Азар и компания дори бяха втори в таблицата, но допуснаха горчиво поражение у дома с 0:3 от Херта.

"С Торган говорихме през зимата и му казахме, че бихме искали да преподпишем. Той отговори, че иска да изчака, за да види къде ще се намира отборът в класирането. Шансовете той да остане при нас са много по-големи, ако се класираме за Шампионската лига. Ако Торган ни каже, че иска да направи следващата крачка, това трябва да се случи през лятото, защото не искаме да се лишим от парите, които ще вземем за него. Ще бъдем креативни в преговорите, но има и ситуации, в които нямаш шанс", заяви Еберл.