Футболистите на Байерн Мюнхен Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг повече няма да носят екипа на националния отбор на Германия. Новината съобщи наставникът на Бундестима Йоахим Льов, цитиран от Германския футболен съюз.

Льов има желание да проведе подмладяване в състава след кошмарната за германците 2018 година, в която отборът отпадна още в груповата фаза на световното първенство и завърши на последно място в групата в турнира Лига на нациите. По тази причина опитният специалист е решил повече да не вика в състава 29-годишния Мюлер и 30-годишните Хумелс и Боатенг.

Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел подкрепи решението на Льов.

"Уважавам избора на Йоахим, който иска да промени лицето на националния тим. Мисля, че правенето на промени преди началото на квалификациите за Евро 2020 е правилното време за това", заяви Гриндел.

Мюлер дебютира за Германия през март 2010 година и има 100 мача и 38 гола за националния тим, като 10 от попаденията са на световни първенства. Хумелс има 70 мача за Германия и 5 гола, докато партньорът му в центъра на отбраната Боатенг е с едно попадение за Маншафта в 74 срещи.