Германия победи Холандия като гост с 3:2 в двубой с две лица от квалификационна група "С" за класиране на Евро 2020. 

Бундестимът изигра много силно първо полувреме, в края на което заслужено се оттегли с два гола преднина, дело на бързаците Лерой Сане и Серж Гнабри. При ударите към двете врати момчетата на Йоги Льов имаха предимство от 7:6 за първите 45 минути.

След почивката обаче гостите не действаха със същата острота, като навярно заслуга за това имаше ранното попадение с глава на Матайс де Лихт. В средата на второто полувреме Мемфис Депай изправи зрителите на крака с изравнително попадение след колективна грешка в отбраната на противника.

В 90-ата минута Германия все пак изненадващо и доста нелогично стигна до победния гол чрез Нико Шулц, който получи хубаво подаване от Марко Ройс.

И двата отбора имат по три точки на сметката си, но германците са с мач по-малко. Лидер с 6 пункта е Северна Ирландия.


Двубоят на стадион "Йохан Кройф Арена" започна при много високо темпо, като още в самото начало силен удар на Серж Гнабри беше спасен от Яспер Силесен, а по-късно на отсрещната врата шутът на Мемфис Депай се оказа твърде безопасен и прелетя доста над целта.

Малко преди да изтече четвърт час игра Германия откри резултата след много хубава акция отляво. Нико Шулц напредна и върна леко назад в наказателното поле, където де Лихт се подхлъзна и Лерой Сане се възползва по най-добрия начин. Бързакът на Манчестър Сити овладя и вкара с класен удар по диагонала с левачката.

В средата на първото полувреме груба грешка в отбраната на германците позволи на Райън Бабел да се озове на отлична позиция и да нанесе много хубав плътен удар в долния десен ъгъл, но Мануел Нойер показа с фантастичен рефлекс защо беше вратар №1 в света от 2013 до 2016 година.

В 27-ата минута Бабел получи втори златен шанс след центриране отдясно и проспана от Тило Керер ситуация. Холандецът стреля майсторски от въздуха в опит да скъса мрежата, но Нойер направи още по-невероятно спасяване!

Десетина минути преди почивката Серж Гнабри вкара един от головете на годината. Крилото на Байерн Мюнхен получи по фланга и по нищо не изглеждаше, че може да реализира сам. Младокът финтира Върджил ван Дайк и отправи страховит снаряд от петнайсетина метра, матирайки безпомощния Силесен.

Сане можеше да прониже Силесен още веднъж, но пропусна много добро положение. След това домакините имаха претенции за дузпа, които правилно не бяха уважени от арбитъра.

Три минути след почивката вдъхновените холандци се върнаха в мача. Защитникът Матайс де Лихт се извиси над отбраната на Германия при центриране на Депай към границата на малкия пеналт и реализира с глава.

В 63-ата минута постепенният натиск на "лалетата" даде резултат. Мемфис Депай първо не успя да овладее добре в наказателното добре, но германската отбрана не успя да изчисти и холандецът вкара в долния ляв ъгъл след подаване от Вайналдум.

Четвърт час преди края на редовното време статистиката показа 7:0 удара за Холандия само за втората част, като германците нямаха нито една свястна атака и изобщо не приличаха на опасния отбор от първото полувреме.

В 82-ата минута Тони Кроос беше изритан от Френки де Йонг пред наказателното поле на домакините и застана зад топката при изпълнение на фаула. Топката обаче мина покрай левия страничен стълб и предизвика смеха на зрителите. Не след дълго Гнабри беше отказан от Силесен, шутирайки слабо за стандартите си.

В 90-ата минута влезлият като резерва Марко Ройс показа класата си и осигури победата на германците. Той получи от Илкай Гюндоган между двама защитници и пусна в наказателното поле за Нико Шулц, който реализира в долния десен ъгъл.


Холандия - Германия 2:3

0:1 Лерой Сане - 15'
0:2 Серж Гнабри - 34'
1:2 Матайс де Лихт - 48'
2:2 Мемфис Депай - 63'
2:3 Нико Шулц - 90'


Холандия: Силесен, Де Лихт, ван Дайк, Дъмфрис, Блинд, де Роон (Люк де Йонг - 90'), Вайналдум, Френки де Йонг, Промес, Депай, Бабел (Бергвайн - 46')

Германия: Нойер, Зюле, Рюдигер, Гинтер, Керер, Шулц, Кимих, Горецка (Гюндоган - 70'), Кроос, Гнабри (Ройс - 88'), Сане