Изключително важната за възстановяването на поразклатеното самочувствие на Бундестима и сладка по начина, по който бе постигната, победа над Холандия е резултат от куриозен гол, става ясно от материал на вестник “Билд”.

В неделя Германия стигна до успеха с 3:2 в европейската квалификация, играна на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам, с гол в 90-ата мин на игралия полевия фланг Нико Шулц.

При атаката за него първо Илкай Гюндоган подаде със слабия си ляв крак на Марко Ройс. Звездата на Борусия Дортмунд също със слабия си ляв крак продължи пътя на топката към намиращия се изненадващо в пеналта Шулц. 

Футболистът на Хофенхайм успя със слабия си десен крак да я прати в ъгъла на вратата на Силесен. Списание “Кикер” описа попадението като вкарано с дясното “копито” предвид, че другият крак е силният на бързака. Самият Шулц се измайтапи след мача при въпрос какво всъщност е правил в пеналта на противника.

“Ройс бе заел моето място отляво и аз трябваше да се преместя”, заяви щастливият германски национал, цитиран от "24 часа".