Селекционерът на Германия Йоахим Льов говори за първи път за негов потенциален наследник, като заяви, че следващият национален треньор вече работи във футболния съюз на страната (ГФС).

"Ние имаме двама треньори в ГФС, които притежават абсолютния талант да бъдат национални селекционери: Щефан Кунц и Маркус Зорг, казва Льов, цитиран от Билд. И двамата демонстрират голяма отдаденост, което е много важно днес с младите играчи, за да има силна връзка на личностно ниво. Те могат да се справят много добре, казва още той.

Самият Льов е начело на Германия от 2006-а година, когато наследи поста от Юрген Клинсман. През 2014-а година той спечели Световното първенство, което беше първи трофей за Бундестима след 18 години чакане. През 2018-а година на Мондиала в Русия отборът отпадна в групата, а точно преди началото на кампанията поднови договора си до 2022-а година, като включва и финалите в Катар.

Щефан Кунц в момента е треньор на младежкия отбор до 21 години, като загуби снощи финала на Европейското пърнвенство в тази възраст от Испания. Те бяха Европейски шампиони преди две години в тази възраст, но пък техните съперници от Испания имаха два поредни загубени финала.

"Щефан свърши невероятна работа в последните години в ГФС", твърди Льов. Зорг пък му е помощник в мъжкия отбор и вече се нагърби с ролята на временен наставник, когато Льов трябваше да влезе в болница преди една от европейските квалификации. И за двамата Льов казва, че притежават високо ниво на компетентност.