Световният шампион за 2014 година Германия загуби от Холандия с 2:4 в най-интересния мач от програмата на европейските квалификации. 

Това е първи случай от 5 години насам, в който Бундестима допуска четири попадения в един мач. За последно това стана на 3 септември 2014 г., в приятелска среща с Аржентина и загубата отново беше с 2:4, припомня "Дневник".

Германия откри след 9 минути игра чрез Серж Гнабри и игра по-добре през първата част. След почивката "лалетата" обърнаха с попадение на Френки Де Йонг в 59-ата минута и автогол на Джонатан Та седем по-късно.

Много интересно стана в последните 20 минути, когато паднаха още три гола. Първо в 73-ата минута Тони Кроос изравни след спорна дузпа и резултатът стана 2:2. Само шест по-късно 20-годишният Дониел Мален изведе Холандия напред.

Крайният резултат оформи Джорджиньо Вайналдум в добавеното време след асистенция на Мемфис Депай.

Загубата оставя Германия на второ място в групата, като лидер с пълен актив от 12 точки е Северна Ирландия. Именно двата тима се срещат след няколко дни. Бундестима има 9 точки от 4 срещи. Холандия е трети с актив от шест, но има и мач по-малко.