Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще направи поне две промени в стартовия състав за днешния квалификационен мач с Естония в сравнение с 11-те от контролата с Аржентина.

Капитанът Мануел Нойер, който беше извън състава при 2:2 срещу Аржентина в сряда, се завръща на вратата за неделната среща от група С.

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган също ще стартира в Талин, обяви Йоахим Льов. Други възможни промени се очертават при наличието на крилото на Борусия Дортмунд Марко Ройс, който е възстановен от проблем в коляното, и завръщането на Тимо Вернер. Здравенякът от РБ Лайпциг беше болен от грип, но от три дни тренира с тима.

И докато за тях двамата нещата не са много ясни, то Серж Гнабри от Байерн Мюнхен почти сигурно стартира, след като се разписа и срещу Аржентина.

"С начина си на игра през последните 9 месеца той трябва да бъде на терена, когато е здрав. Като цяло ситуацията с отбора се подобри, след като срещу Аржентина бяхме лишени от хора заради болест и травми", обясни още селекционерът на Бундестима. Илкай Гьондоган и Тимо Вернер тренират нормално след проблемите си и няма последващи ефекти.

"В момента сме с трима вратари и 16 полеви играчи. Смятам, че групата е напълно достатъчна. Имаме още някои колебания, последни решения ще вземем днес. Но Илкай ще играе със сигурност. Остава да измисля кои футболисти ще бъдат в атаката", добави специалистът.

Той призова отбора си за "пълна концентрация и сериозно отношение" срещу аутсайдера в групата, който беше разбит с 8:0 в Майнц през юни.

Германия и Холандия са с по 12 точки на върха в групата, като лалетата са с по-добър пряк двубой. Северна Ирландия също има 12 мача, но има и среща по-малко.