Бруно Лабадия наследи Юрген Клинсман като нов старши треньор на германския клуб, съобщиха от пресслужбата на клуба.

“Бруно познава отлично Бундеслигата от многото си прекарани години като играч и треньор, и доказа, че може да стабилизира отбори и да ги изкачи в класирането“, сподели спортният директор Михаел Преец.

За назначаването на Лабадия се заговори от вестник Bild и списание Kicker, които излязоха по-рано с информации, че 52-годишният Лабадия ще подпише договор до 2022 и ще стартира подготовка с тима, ако Бундеслигата бъде подновена идния месец, след като бе спряна на 13 март заради пандемията от коронавирус.

Подобно на повечето клубове от първенството, Херта поднови тренировки тази седмица за първи път, след като кампанията бе преустановена. Въпреки това, временният наставник на столичани Александър Нури не се включи в заниманието, оставайки със семейството си в Бремен.

Той бе назначен за временно изпълняващ длъжността старши треньор на Херта в средата на февруари, когато Клинсман, бивш селекционер на САЩ и Германия, напусна поста си след само 76 дни начело на тима. Бившата звезда на Байерн Мюнхен и Тотнъм бе доведен с краткосрочен договор през ноември, след като Херта стартира по кошмарен начин сезона под ръководството на бившия наставник Анте Чович.

Клубът, който е финансиран от богат инвеститор, е 14-и в таблицата, на шест точки от зоната на изпадащите, при девет оставащи кръга до края на кампанията. Лабадия има скорошен опит със спасяването на отбори, след като остави в Бундеслигата Волфсбург през 2017-18, преди да ги изведе до класиране за Лига Европа през следващия сезон. Той ще бъде четвъртият наставник на Херта от началото на сезона. /БГНЕС