Унион Берлин завърши 1:1 при домакинството си на Шалке 04 в срещата от 30-ия кръг на германското футболно първенство. Столичани могат да съжаляват повече за пропуснатата победа в срещата между два от отборите в най-лоша форма в Бундеслигата в момента. Гостите от Гелзенкирхен изравниха негативен клубен рекорд от серия с 12-и пореден мач без победа в Бундеслигата

Домакините започнаха много силно и поведоха закономерно след комбинация между Антони Уджа и Роберт Андрих, като последният реализира безкомпромисно покрай излезлия страж на гостите Александър Нюбел. Вратарят на „кралскосините“, който от следващия сезон ще бъде част от баварския колос Байерн (Мюнхен), се прояви отлично на няколко пъти след гола, като отбраната на Шалке изглеждаше разколебана.

Въпреки това, противно на логиката, играчите на Дейвид Вагнер се добраха до изравнителен гол след страхотен изстрел на Джонджо Кени, който парира Рафал Гикиевич. През втората част имаше ситуации за гол и пред двата отбора, но в крайна сметка статуковото се запази и точките бяха поделени. Унион е на четири точки от намиращия се под чертата състав на Фортуна (Дюселдорф), докато Шалке е 10-и с 38 пункта.

„Кралскосините“ взеха първа точка от рестарта на първенството след последователни поражения от Борусия (Дортмунд), Аугсбург, Фортуна (Дюселдорф) и Вердер, в които тимът отбеляза един-единствен гол и допусна десет. В следващия кръг Унион гостува на Кьолн, а Шалке приема у дома Байер (Леверкузен).