Интер и Рома направиха самоубийствено равенство 1:1 в голямото дерби от 21-ия кръг на Серия "А", играно на "Джузепе Меаца".

Гостите поведоха в 31-ата минута чрез Стефан Ел Шааруи, а "нерадзудите" изравниха в края. Двата отбора си размениха по едно полувреме, като домакините натиснаха сериозно след 70-ата минута и усилията им се увенчаха с успех, благодарение на Матиа Весино (87) с което предотвратиха загубата.

Двата отбора обаче продължиха сериите си без победи в калчото, съответно на шест и четири мача, което още повече ги отдалечи от лидерите Наполи и Ювентус. Интер заема 4-то място с 43 т., докато "вълците" имат 40 т., като в сряда гостуват на Сампдория в отложен двубой.


Първата опасна атака създадоха римляните още в 3-ата минута, когато Жерсон проби по десния фланг и пусна пас успоредно на голлинията, но Самир Ханданович успя да улови. Интер отговори с прострелно подаване на Матиас Весино, което непокритият Мауро Икарди не успя да засече. После удар на Стефан Ел Шаарауи мина високо над целта.

В началото Рома залагаше на дълбока преса, която даде резултат в 8-ата минута, когато топката беше открадната, Жерсон изведе Един Джеко, но Жоао Миранда с великолепна намеса изчисти в последния момент. По-късно Алисон Бекер спаси далечен изстрел на Иван Перишич. След четвърт час игра мощен удар на Антонио Кандрева профуча покрай целта.

Малко след това Жоао Кансело центрира на далечната греда, Перишич засече с глава, но на сантиметри от вратата. След почти половин час игра дойде най-добрата възможност за гол в дербито. Кълбото изненадващо стигна до Перишич след грешка в защитата, хърватинът финтира Алесандро Флоренци и шутира, но Алисон изби. Борха Валеро опита добавка, но вратарят отново беше на мястото си и улови.

В следващата атака и Рома пропусна чудесен шанс да поведе. Жерсон намери Лоренцо Пелегрини, който стреля от движение, но в аут. В 31-ата минута вече нямаше какво да помогне на "нерадзурите". Алисон изрита силно топката, Давиде Сантон увисна, Ел Шааруи се откъсна сам срещу Ханданович и вкара петото си попадения от началото на сезона в Серия "А", за да открие резултата – 1:0!

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456248538&hash=e825b80ed9f5f848" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 34-ата минута Мауро Икарди се пребори с Костас Манолас на точката за дузпата и стреля, падайки на земята, но отново не намери целта. В края на полувремето Милан Скриниар с отличен пас изведе Икарди, но Алисон се оказа със стотни от секундата по-бърз и улови. В първите минути на второто полувреме интересните моменти липсваха, въпреки че Интер се опитваше да наложи натиск.

След малко повече от час игра Кандрева стреля от далеч, но Алисон за пореден път спаси. После домакините продължиха с неуспешните опити да създадат нещо по-интересно в предни позиции, а до голмайстора Икарди стигаха малко подавания. В 67-ата минута отчаянието все връх, Консело симулира за дузпа и си докара жълт картон, за който дори не протестира.

В 70-ата минута току-що появилият се на терена Едер можеше да изравни. Той беше изведен с дълъг пас от Миранда и отправи удар, но Алисон улови. Смяната на Лучано Спалети раздвижи играта на Интер в предни позиции и малко след това Перишич беше изпуснат. Той проби, намери Икарди, който засече, вратарят докосна кълбото, след което и гредата му помогна.

След това положение Еузебио Ди Франческов взе мерки и смени Ел Шааруи за защитника Жуан Жезус. По-късно Едер стреля с глава, но над напречната греда. Десет минути преди края Алисон отново се оказа последна преграда пред гола, спасявайки удар на Икарди. Така се стигна до 86-ата минута, когато натискът на домакините даде резултат и Весино оформи крайното 1:1 с глава след увисване на Жезус.

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456248544&hash=34c5fba19fd045c9" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Интер – Рома 1:1

Голмайстори: 0:1 Ел Шаарауи (31), 1:1 Весино (86)

Интер: Ханданович, Кансело, Миранда, Скриниар, Сантон (77-Далберт), Весино, Галярдини (46-Брозович), Валеро, Кандрева (70-Едер), Перишич, Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Рома: Алисон, Флоренци, Фасио, Манолас, Коларов, Строотман, Наинголан, Пелегрини, Ел Шаарауи (75-Жезус), Жерсон (70-Перес), Джеко (85-Шик)
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Перишич, Кансело (Интер)

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456248545&hash=339c375afb79e6a9" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>