Италианският футболен отбор Парма трябва да бъде изваден от Серия А заради предполагаем опит за уреждане на мач, заявиха от прокуратурата. Клубът е заплашен с отнемане на две точки от актива за миналогодишния сезон, което означава, че тимът ще загуби промоцията си за елита, съобщи АНСА. 

Съществува и вариант Парма да започне сезона в Серия А, но с минус 6 точки. Ако Италианската футболна федерация приеме доводите на прокурорите, на мястото на Парма в елита ще се завърне Палермо.

Причина за подготвяната санкция е поведението на нападателя на Парма Емануеле Калайо, който изпратил съобщения на двама играчи на Специя с предложение да играят симулативно в решителния мач за влизане в елита. Калайо не отрича за съобщенията, но уверява, че това е обикновена шега.

"Това лято се превърна в ад за мен. Изправен съм тук заради три глупави, безобидни, шеговити съобщения, които не са изпратени с никакви задкулисни цели. Не съм искал да уреждам мача или нещо подобно", заяви Калайо по време на свидетелските показания.