Лацио се наложи с 2:0 като гост над Парма с късни голове на Чиро Имобиле и Хоакин Кореа и се изкачи на 3-о място в класирането поне за момента. Имобиле вкара дузпа, а Кореа беше точен в добавеното време за римските орли, които сега имат 18 точки от 9 мача, на две от Интер, който по-късно днес играе с градско дерби с Милан.

Имобиле подаде за второто попадение в мача, което стана в 94-ата минута от контраатака. Топката беше подадена от дясно на нападателя, който я овладя преди наказателното поле и я подаде зад гърба на бранител за нахлуващия на скорост Кореа.

Вчера лидерите от Ювентус завършиха 1:1 с Дженоа у дома, което е първи мач без победа в девет кръга. Те са с 25, а вторият в подреждането Наполи и с 21 след успеха над Удинезе с 3:0.

Торино пропиля преднина от два гола и завърши 2:2 при гостуването си на Болоня, като събира вече 13 точки- колкото имат Сасуоло, Дженоа, Парма и Фиорентина, която по-късно днес гостува на Каляри.

Яго Фалке откри преди почивката, а веднага след нея Даниеле Басели удвои. Но Федерико Сантандер и Артуро Калабрези в 59-ата и 77-ата минути възстановиха равенството.

Закъсалият Киево (Верона) стартира лошо в първия мач на новия треньор Джанпиеро Вентура- злополучният национален селекционер, под чието ръководство Италия пропусна Световното първенство тази година. Киево, който е разтърсван от проблеми на всички нива, беше съсипан с 1:5 на свой терен от Аталанта.

Защитникът на Киево (Верона) Федерико Барба беше изгонен от терена за два жълти картона при резултат 0:2, а в срещата словенският нападател Йосип Иличич завърши с хеттрик за бергамаските. Киево продължава в първенството с минус 1 точка, след като три им бяха отнети заради финансови проблеми, докато за Аталанта активът е вече 9.