Сасуоло измъкна точка от Лацио, като двата отбора завършиха 1:1 и заедно са в топ 6. Лацио е на 4-а позиция преди дербито по-късно днес между Милан и Ювентус, а Сасуоло е на 6-о място.

Марко Пароло рано откри за Лацио, но домакините изравниха чрез Джанмарко Ферари. При победа домакините щяха да имат равни точки с Лацио.

Лукас Лейва и Луис Алберто се върнаха за тима на Лацио, но пък Фелипе Кайседо и Мартин Касерес отпаднаха заради травми. За Сасуоло не игра пък бившият футболист на Левски Мехди Бурабия.

Първата възможност в мача беше за Сасуоло когато Кевин-Принс Боатенг центрира към Стефано Сенси, но ударът му с глава мина в страни. В 7-ата минута обаче Чиро Имобиле отново показа огромната си класа след като изведе Луис Алберто, чийто удар беше избит пред голлинията от Джанмарко Ферари. Но Марко Пароло притича и добута топката във вратата.

Ферари беше доста разочарован, но имаше щастието да си върне, като изравни още в 15-ата минута. Пол Лирола центрира от корнер, а Ферари изпревари Сенад Лулич и вкара с глава за 1:1.

След това постепенно Сасуоло пое контрола в мача и Мануел Локатели стреля, като ударът му беше избит. Отбитата топка попадна в Доменико Берарди, но от неговия крак тя излезе над гредата. В 30-ата минута и пред Имобиле получи шанс да вкара, като топката мина край гредата.

През второто полувреме темпото беше много по-спокойно, но Томас Стракоша трябваше да опазва вратата на Лацио при бомбен изстрел към долния ъгъл на Арфред Дънкан.