Италия победи с 1:0 САЩ в контрола, играна на на стадион "Луминус Арена" в Генк.

През целия мач "адзурите" имаха надмощие, но стигнаха до успеха чак в 94-ата минута. Тогава резервата Матео Политано се разписа и вкара втория си гол за националния отбор. Интересното е, че крилото на Интер се появи в игра едва няколко минути преди попадението. Асистенцията беше на друг футболист от скамейката - Роберто Галярдини. 

Роберто Манчини заложи на експериментален състав, като сред титулярите се отличаваха на Франческо Ачерби, дебютантът Стефано Сенси и Кевин Лазаня.

Това не попречи на "адзурите" да диктуват събитията на терена през първото полувреме, през което статистиката показваше 74% процента владене на топката в тяхна полза. Ударите бяха 8, всички за Италия, от които 4 точни.

И въпреки многобройните положения, почивката дойде при нулево равенство. Още в 3-ата минута вратарят спаси удар на Федерико Киеза по земя. Звездата на Фиорентина пропиля още една добра възможност да открие резултата малко по-късно, след като не успя да овладее топката в решаващия момент.

След почти четвърт час игра изстрел на Доменико Берарди профуча покрай дясната греда. В 19-ата минута Леонардо Бонучи получи подаване от фаул и засече от близко разстояние, но Етан Хорват отново спаси. После стражът парира и шутове на Берарди и Марко Верати.

След почивката нещата на терена не се промениха и Италия продължи да натиска. В 52-ата минута удар на Верати мина над напречния стълб, по-късно Кевин Лазаня излезе очи в очи с Хорват, но не успя да вкара. След малко повече от час игра Манчини пусна в игра още един дебютант – Мойс Кийн, но и това не помогна на Италия.

В самия край Саваторе Сиригу спаси Италия от загуба след чудесно спасяване при удар на Ромен Гал. И в ответната атака европейският тим спечели след комбинация между две резерви. Роберто Галярдини с едно докосване намери Матео Политано, който от близко разстояние се разписа за 1:0!

До края нямаше време за нищо повече и мачът завърши при този резултат.
 

Италия – САЩ 1:0

Голмайстор: Политано (90+4) 

Съставът на Италия: Сиригу, Де Шилио, Ачерби, Бонучи, Емерсон, Барела (76-Галярдини), Сенси, Верати, Киеза (46-Грифо), Лазаня (87-Политано), Берарди (62-Кийн)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/o-A_eXK0hPE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>