Фиорентина се класира на четвъртфинал в турнира за Купата на Италия, след като победи Торино с 2:0 като гост с две късни попадения на Федерико Киеза. Фиорентина очаква за свой следващ съперник победителя от мача Рома- Виртус Ентела.

Мачът започна с положения за гостите, които бяха пропилени от Едмилсон Фернандеш Луис Мюриел, но в средата на първата част при корнер Киеза беше съборен в наказателното поле преди вратарят Сиригу да овладее топката. След като прегледа ситуацията с помощта на ВАР, съдията Абиси реши, че няма да дава дузпа каквото беше и първоначалното му решение.

Малко преди края на първото полувреме Джордан Верету можеше да вкара за Фиорентина, но вратарят Сиригу пак се справи. В 79-ата минута беше отменено попадение на Торино заради засада, след като Ола Аина центрира към Лоренцо де Силвестри и неговият удар попадна в мрежата. Страничният съдия обаче беше маркирал засада.

Но гостите нанесоха своя удар на контраатаки и първото попадение дойде три минути преди края на мача, изработено от резервата в днешния мач Джовани Симеоне. Аржентинецът се понесе с топката и подаде на Киеза, реализирал без проблем срещу Сиригу. Ситуацията почти се повтори в 90-ата минута, но този път подаането за голмайстора дойде от Брайън Дабо. Този път ударът обаче беше слаб и вратарят на Торо се справи. Но в следващата атака той нямаше такъв късмет, въпреки че първоначално съдията даде нарушение в атака за блъскане Лянко, но след това си промени мнението и посочи центъра.